Despre noi

 Identitatea scolii
       Scoala Postliceala Sanitara Satu Mare este o scoala cu traditie in nord vestul tarii pana in 1990 scolarizand elevi si pentru judetele Salaj, Maramures si Bihor, avand tot timpul candidate datorita prestigiului scolii si cererii de pe piata de munca.

 

            Scoala Postliceala Sanitara Satu Mare are profilele asistent medical generalist si asistent de farmacie, si a mai scolarizat elevi in profilele asistent balneo-fizioterapie, igiena si laborator.

 

            Fondarea scolii s-a facut in 1930, acum functioneaza in spatial inchiriat la Grupul Scolar “Constantin Brancusi” pentru ore teoretice, practica efectuandu-se in spitale sau la Galenus. Spatiile inchiriate sunt amenajate pentru destinatia dorita, inclusive o sala de demonstratie dotata corespunzator.

 

Considerand ca managementul scolar reprezinta totalitatea demersurilor, capacitatilor, competentelor de proiectare, organizare, control, indrumare, analiza, prognoza, diagnoza, decizie si evaluare pentru realizarea scopurilor educationale conform legislatiei, echipa managerial ape care o reprezint va urmari:

1.      Ce vrem sa realizam?

2.      Cum vrem sa realizam?

3.      Cu ce realizam?

Scopul-cheie deriva din Dispozitiile generale din legea invatamantului cu completarile ulterioare, si anume realizarea idealului educational care consta in dezvoltarea libera, integral si armonioasa a individualitatii umane, in formarea personalitatii autonome si creative.

 

            Concret, la Scoala Postliceala Sanitara voi urmari alaturi de echipa manageriala aplicarea reformei curriculare pe specificul sanitar, dezvoltarea prin informatizare, aplicarea practica a cunostintelor teoretice precum si educatia formative a tinerilor.

 

            Cursurile se desfasoara dupa amiaza (de la orele 14:00 sau 15:00) iar practica in spitale in schimburi.

Noutati de la OAMR